TC Den Hout | Herstraat 60 | Den Hout

ACTIVITEITEN

Klik hier voor alle activiteiten de dit jaar gepland staan voor jeugd en senioren.

Clubavond

Clubavond De Clubavond (Husselavond) is op elke donderdagavond (tussen 1 april en 1 november) en wordt georganiseerd door de Evenementencommissie. De kantine en de banen zijn open van 19.30 uur en er wordt doorgespeeld tot 22.00 uur (voor de liefhebbers mag het uitlopen tot 23.00 uur). Daarnaast wordt er altijd wat lekkers aangeboden door de organisatie.

Het husselen vindt plaats via loting onder de op dat moment aanwezige deelnemers en er worden alléén dubbelpartijen gespeeld. Iedereen die deze avond verschijnt wordt automatisch ingeloot en heeft dus speelgarantie!

Het belangrijkste element van husselen is recreatief tennis. Het is een mooie gelegenheid voor nieuwe leden om de club te leren kennen en andere leden te ontmoeten. Daarnaast is er voor de wat minder geoefende speler de mogelijkheid om te spelen tegen de wat meer ervaren speler, om zodoende zijn/haar spel naar een hoger niveau te tillen.

Uitgangspunt van de Clubavond is dat iedereen weet dat het elke donderdagavond plaatsvindt en dat iedereen lekker heeft getennist en een leuke, gezellige avond heeft gehad.

Kortom, u bent van harte welkom, want husselen is er voor iedereen en voor elk niveau!

Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen worden jaarlijks in de loop van juni/juli gehouden en bestaan uit een periode van drie volle weken. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om regulier gebruik te maken van de tennisbanen, omdat deze dan voor gebruik staan ingepland door de organisatie. Aan de clubkampioenschappen nemen zowel de senioren als de junioren deel. Er wordt gespeeld in het heren en dames enkelspel, het heren en dames dubbelspel en het gemixt dubbelspel. In afzonderlijke competities strijden de tennissers via een poulesysteem voor een plaats in de halve finale en de finale. Deze halve en hele finales worden traditioneel op de laatste zondag van het kampioenschap gespeeld.

De uitslagen worden dagelijks door de organisatie bijgewerkt en op onze website gezet zodat iedereen volledig geïnformeerd kan zijn. De ervaring leert dat het de laatste jaren steeds drukker wordt tijdens de clubkampioenschappen. Het terras is bij mooi weer altijd druk bezet in de avonden en het finaleweekend is zelf ons best bezochte evenement van het jaar.