TC Den Hout | Herstraat 60 | Den Hout

GESCHIEDENIS

Geschiedenis & historie TC Den Hout

Tennisclub Den Hout is zo’n 30 jaar geleden opgericht door een groepje Houtse tennisliefhebbers. De eerste vergadering heeft plaatsgevonden op 9 juli 1986 en heeft daarom in 2011 haar 25 jarig jubileum mogen vieren. Een van de oprichters die momenteel nog steeds lid is, is Frans van Groesen. Belangrijkste reden destijds om een tennisvereniging in Den Hout op te richten was het feit, dat er heel veel animo binnen het dorp Den Hout was om te kunnen tennissen. Doelstelling van de vereniging was en is om op een recreatieve en sociale manier de tennissport te bedrijven. Gezelligheid en vriendschap zijn twee belangrijke pijlers die de vereniging draaiende houden.

Hierdoor heeft de vereniging zich in die jaren ontwikkeld als vriendenclub met een vaste ledenkern. De meeste leden komen uit Den Hout, maar door de hechte vriendenband spelen er ook veel leden uit Oosterhout, Made, Geertruidenberg, Dorst en Raamsdonk. Vooral veel oud voetbalspelers van het toenmalige BVC, maar ook voormalige leden van TC de Koppelpaarden, VBF en de HAMO. De gemiddelde leeftijd van onze senioren ligt door deze ontwikkeling boven de 50 jaar en we zouden het dan ook prettig vinden om de leeftijdsgroep tussen de 30 en 50 jaar te mogen verwelkomen. Het ledenaantal heeft altijd gelegen tussen de 150 en 200 leden. Bij meer dan 150 leden geldt een ledenstop.

Het sportcomplex van de vereniging, dat gelegen is aan de Herstraat in Den Hout, omvat twee tennisbanen met verlichting en een kantine. Daarnaast zijn er achter de kantine zo’n 8 jaar geleden ook 2 jeu-de-boulesbanen (met verlichting)aangelegd. Enkele van onze leden zijn namelijk ook aangesloten bij de gelijknamige jeu-de-boulesvereniging. Naast een actief bestuur wordt de vereniging mede draaiend gehouden door een 30 tal enthousiaste vrijwilligers en commissieleden. Daarnaast heeft de vereniging de beschikking over een vaste trainer. Deze geeft zowel les aan de jeugd als aan de seniorleden.