TC Den Hout

Tennisclub Den Hout is ruim 30 jaar geleden opgericht door een groepje Houtse tennisliefhebbers. Doelstelling van de vereniging was en is nog steeds om op een recreatieve en sociale manier de tennissport te bedrijven. Gezelligheid en vriendschap zijn twee belangrijke pijlers die de vereniging draaiende houden.

De gemiddelde leeftijd van onze senioren ligt boven de 50 jaar, en hoewel dat een landelijke trend is in de tennissport zouden het toch ook prettig vinden om de leeftijdsgroep tussen de 30 en 50 jaar te mogen verwelkomen. De club groeit in 2021 naar 280 leden. Er wordt door 8 seniorenteams competitie gespeeld. En ook de jeugd heeft 3 competitie teams.

Het sportcomplex van de vereniging, dat gelegen is aan de Herstraat in Den Hout, vlakbij de Oosterhoutse wijk de Contreie,  omvat drie tennisbanen met verlichting en een kantine. Voorjaar 2021 is baan 3 opgeleverd, een grote stap voor ons clubje. Tennissen tussen de akkers en het groen van het mooie Den Hout.

Tien jaar geleden zijn er op het park ook 2 jeu-de-boulesbanen (met verlichting) aangelegd. 

Naast een actief bestuur wordt de vereniging mede draaiend gehouden door een heleboel enthousiaste vrijwilligers en commissieleden.